Sanatos Online

7 boli grave care se vad pe piele. La ce trebuie sa fii atent

Pielea noastra este ca un indicator ce ne arata daca avem vreo afectiune in trupul nostru fara sa stim sau considerand ca este ceva de care nu ar trebui sa ne ingrijoram.

In acest articol vei intalni cateva boli care se vad pe pielea noastra si care sunt simptomele fiecarei boli.

Iata ce ne poate arata pielea:

1. Bucati de piele albe

Atunci cand suferi de insuficienta suprarenala, apare boala vitiligo, dezvoltata atunci cand sistemul imunitar lupta impotriva unor celule (melanocite), determinand petele de culoare alba pe piele.

2. Edeme

Cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, inseamna ca poti sa ajungi sa suferi de hipotiroidism, astfel pielea poate deveni uscata, edemele apar pe fata si pe membre, apar unghii fragile, etc.

3. Acnee si puncte negre

Acneea nu apare pur si simplu, uneori poate fi un dezechilibru hormonal, de aceea cel mai important este sa intrebi un specialist sau un doctor.

4. Transpiratia excesiva

Din cauza transpiratiei excesive, pielea poate deveni mai subtire si se poate irita destul de des.

Transpiratia in exces poate fi de la boala Graves sau de la gusa difuza toxica, aceasta apare chiar si cand stai in fata ventilatorului, dar fara niciun efect.

5. Fragmentarea pielii

Daca pielea ta a inceput sa se fragmenteze, inseamna ca suferi de psoriazis, dermatita seboreica, alergii sau poate inseamna chiar o boala destul de grava, asadar, du-te cat de repede poti la un medic.

6. Numar mare de alunite

Este normal sa ne apara alunite, atata timp cat nu depasim numarul de alunite pe care parintii nostrii il au, deoarece acestea apar pe cale ereditara.

Insa, daca apar alunite dintr-o data, foarte multe, sau daca isi schimba culoarea si dimensiunea, trebuie sa va duceti de urgenta la un medic ca sa va dea cele mai bune sfaturi.

7. Eruptii

Eruptiile apar in general atunci cand suferi de o alergie la un aliment, de aceea daca aveti vreo alergie este bine sa o tratati cu ajutorul medicului.