Sanatos Online

Cauze si tratamente pentru mancarimea de ureche

Foarte puține lucruri sunt mai enervante decât o zgârietură pe care nu o puteți atinge. Și unul dintre cele mai grave locuri pentru a obține o mancarime este în interiorul urechii. Este aproape imposibil să ajungi . Dacă aveți mâncărime cronice la urechi, există de fapt o explicație destul de simplă – și modalități ușoare de a o opri.
Ceea ce cauzează urechile frenetice

Spre deosebire de povestile vechilor soții, urechile maniacale nu sunt cauzate de faptul că cineva vorbește rău despre tine. Urechile tale sunt de fapt pline de fibre neurologice. Dacă fibrele urechii sunt deosebit de sensibile, este posibil să aveți mai multă mâncărime decât o persoana obișnuită.

Alte cauze frecvente ale urechilor toracice includ pielea uscată, dermatita canalului urechii (reacție alergică), infecția urechilor, psoriazisul sau utilizarea unui aparat auditiv. Mâncarea poate fi provocată de prea multă apă în ureche (cum ar fi după o sesiune de înot). Cele mai multe cazuri de urechi mancarime nu sunt nimic de ingrijorat si usor de tratat, potrivit Healthline.

Dacă observați sângerare, drenare sau pierderea auzului cu mâncărime, discutați cu medicul dumneavoastră.

Tratarea urechilor

Introducerea de obiecte în ureche pentru a ajunge la zgârieturi (cum ar fi un tampon de bumbac sau un tampon de bobi) nu este sigură deoarece riscați să vă loviti timpanul sau să provocați alte daune, conform Audierii sănătoase. În schimb, încercați una din aceste căi de atac pentru tratarea urechii dvs. maniacale:

1. Alcoolul și oțetul: Se amestecă o parte de alcool cu ​​o parte oțet alb. Utilizați o lingură mică sau o picătură pentru a picura puțin din amestec în ureche. Înclinați-vă capul în lateral și lăsați soluția setată pentru câteva secunde, apoi înclinați capul în celălalt și scurgeți. Această metodă vă poate usca urechea, deci țineți-o la un nivel minim, recomandă HubPages.

2. Uleiul cald: Încălziți uleiul natural preferat (măsline, arbore de ceai, nucă de cocos sau usturoi) la o temperatură confortabilă și adăugați câteva picături la ureche.

3. Peroxid de hidrogen: Se amestecă o parte de peroxid de hidrogen cu o parte a apei. Utilizați o picătură mică pentru a picura amestecul în ureche. Acest lucru va ajuta la curățarea ceara excesivă a urechii.

4. Aloe vera: Home Remedy Shop sugerează trei până la cinci picături de gel dintr-o plantă de aloe vera, care poate restabili nivelele de pH și poate oferi beneficii antiinflamator.

5. Sirop de casă de casă: Wellness Mama recomandă sirop de creveți (reteta ei este aici) pentru calmarea urechii și a infecțiilor potențiale, în special la copii. Nu-l puneți în ureche! Mama Wellness sugerează să bea ceva pentru proprietățile antivirale, ceea ce poate ajuta la recuperarea de la o infecție a urechii.

Dacă persistă urechea de mâncărime, vă recomandăm să discutați cu un medic, care vă poate prescrie un unguent antibiotic sau picături de urechi.