Sanatos Online

Cele 14 companii de ulei de masline care falsifica uleiul sunt dezvaluite acum – evitati aceste marci

S-a constatat că dintre cei mai mari producători de ulei de măsline din SUA își amestecă produsele cu uleiuri ieftine pentru a obține mai mult profit. Anume, unul dintre produsele pe care le considerăm cele mai sănătoase și un remediu pentru longevitate a fost corupt.

Aparent, chiar 70% din uleiul de măsline vândut în magazinele din S.U.A. este fals, deoarece a fost tăiat cu uleiuri mai ieftine, inferioare, cum ar fi uleiurile de canola și de floarea-soarelui! Acest lucru este similar cu practica din 2008 din Italia. Aceasta a însemnat confiscarea a 85 de ferme de petrol care au amestecat câteva procente de clorofilă cu floarea-soarelui și canola cu uleiul de măsline.

Uleiul a fost amestecat, colorat, parfumat și aromat, iar aceste lucruri au făcut ca guvernul australian să-și cerceteze uleiurile. Rezultatele au fost îngrozitoare. După aceasta, niciun brand renumit de ulei de măsline extra virgin nu a obținut certificatul de aprobare pentru anul 2012.

Aceste escrocheri au făcut ca Universitatea din California să studieze 124 de mărci importatoare de ulei de măsline extra virgin și au descoperit că mai mult de 70% din eșantioane nu au trecut testul.

Acestea sunt mărcile care nu au reușit testul:

Carapelli

Mezzetta

Pompeian

Mazola

Primadonna

Colavita

Sasso

Antica Badia

Star

Whole Foods

Felippo Berio

Safeway

Coricelli

Bertolli

Pe de altă parte, următoarele mărci sunt de încredere:
Lucero

McEvoy Ranch Organic

Corto Olive

Omaggio

Bariani Olive Oil

California Olive Ranch

Lucini

Ottavio

Cobram Estate

Olea Estates

Kirkland Organic

CUM SA TESTEZI ULEIUL DE MĂSLINE:

În plus, puteți testa și uleiul de măsline pe care îl aveți la domiciliu. Ar trebui să puneți flaconul în frigider timp de o jumătate de oră și dacă începe să se solidifice, înseamnă că uleiul este pur, deoarece conține o cantitate mare de grăsimi mononesaturate.

Pe de altă parte, dacă nu se solidifică, este fals. Cu toate acestea, pentru a fi sigur, căutați sigiliile oficiale guvernamentale de aprobare pe etichetă, cum ar fi „Australian Extra Virgin Certified” și „California Oil Oliver Council Certified Extra Virgin”.

Sperăm că veți găsi acest articol util și nu uitați să îl împărtășiți cu prietenii și familia. Mulțumesc.