Sanatos Online

Copilul a devenit agresiv cu cei din jur – ce e de facut

Atunci cand este vorba de copii, sa stiti ca si ei pot simti, la fel ca si adultii, furia, si nevoia de a fi agresivi cu cei din jur.

Din pacate ei nu stiu sa isi controleze dorinta de a il lovi pe cel care ia declansat furia, si din aceasta cauza adesea copii produs conflicte violente care se va incheia cu agresiune fizica.

Daca esti parinte si te confrunti cu aceasta problema, va intelegem este destul de dificil in momentyl in care copilul ta tau devine agresiv si nu il mai poti controla.

Tot ce trebuie sa faci in astfel de momente este, sa ramai calm asta este o regula de aur in astfel de situatii, Copilul poate imita orice gen de comportament pe care il observa.

Si mai ales al tau, atunci cand ai o izbucnire nervoasa el poate prelua acel gen de atitudine, asa ca mai bien incearca sa inveti copilul sa isi controleze emotiile , prin atitudinea si faptele tale.

Tu le controlezi inaintea lui, el va observa te va imita si astfel va fii castigat de partea buna, fara iesiri violente si izbucniri complicate.

Nu uita ca el este mic, si inca nu intelege foarte multe lucruri, este posibil ca atunci cand esti intr-o situatie de genul sa fi tentat sa il certi ca si cum ar fi de seama ta.

Este important sa nu uiti, ca el este mic si nu poti avea pretenti prea mari de la el, creierul lui este in crestere si inca descopera emotiile, si tot ce poate fi de invatat.

Comportamentul copiilor este baza de cele mai multe ori pe impulsuri, nu este premeditat.

Incearca sa folosesti mereu aceasi fraza si sa il faci sa inteleaga ca a gresit, spune-i ca este in regula sa fii furios sau suparat, dar oameni nu sunt facuti pentru a fi loviti.

Incearca sa nu il pedepseti, daca faci asta nu il vei castiga pentru tine ci doar ii vei spori teama copilului, trebuie doar sa te adresezi sentimentelor si emotiilor lui, sa ii atingi coarda sensibila.

Il poti invata sa isi descarce furia, spunei ca poate numara pana la zece, sa topaie intr-un picior, pana se va detensiona, sau sa cate chiar si un cantec.

Orice altceva decat lovitul unei persoane si copilul va intelge asta.