Sanatos Online

Cu ce trebuie să freci cada, gresia, blatul din bucătărie și cabina de duș pentru a fi curate ca lacrima

Dupa o zi de munca, cand te trezesti de dimineata si muncesti pana la ora 6 seara, singurul lucru de care nu ai chef este sa ajungi acasa si sa faci curatenie, mai ales in baie acolo unde trebuie sa stai sa freci.

Pentru multi dintre noi munca aceasta este costisitoare si foarte obositoare, pe langa asta mai si cumparam tot felul substante care ne costa o duzina de bani si in realitate nu curata asa cum promit.

In acest articol va prezentam cele mai eficiente si ieftine metode pentru a curata diverse suprafete, iata care sunt acestea:

1. Frigiderul

Intr-un litru de apa se pun 2 linguri de bicarbonat de sodiu si se freaca usor interiorul frigiderului.

2. Chiuveta

Se incalzeste otet intr-o oala si se pune putina sare, dupa care folosesti o carpa care sa fie imbibata de solutie si se freaca, dupa care se lasa timp de cateva minute ca sa actioneze si se clateste.

3. Cada si cabina de dus

Se amesteca otetul cu bicarbonatul de sodiu, dar otetul trebuie incalzit pana da in fierbere.

Mai puteti adauga si putin detergent de vase si puteti pune solutia intr-un pulverizator si dupa ce ati aplicat lasati sa actioneze 10 minute, dupa care doar clatiti.

4. Gresia

Intr-un litru de apa se pun 3 linguri de amoniac si amestecati bine, apoi folositi mopul si frecati usor pe zonele murdare, in cateva minute puteti clati cu apa calduta.

5. Blatul din bucatarie

Acesta se curata foarte usor cu putin praf de copt si cu un burete imbibat in apa calduta, se clateste cu apa la final.

6. Filtrul de la hota

Aveți nevoie de jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu, jumătate de pahar de amoniac și apă, apoi fierbeti apa in oala si adaugati bicarbonatul de sodiu.

Introduceți filtrul în apă și veți vedea cum murdăria de pe el va începe să se dizolve.

Astfel curatenia va deveni mult mai usoara si o puteti termina in doar 20-30 de minute cu totul.