Sanatos Online

Descopera ce beneficii contin frunzele de moringa

Moringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries.

Arborii moringa cresc pe dealurile submontane ale Himalayei, avand inaltimi intre cinci si si zece metri. Moringa este denumit uneori „pomul miracol” pentru ca este un medicament popular in lume. .

Scala ORAC. Cele mai puternice 50 alimente antioxidante

Moringa oleifera este raspandit acum si in Asia, Africa si America Latina si a fost folosita timp de secole in tarile in curs de dezvoltare, utilizarea sa acoperind: medicina traditionala, alimentatie, ulei de gatit, pesticid natural, detergent domestic, filtru pentru apa si biocombustibil.

Frunzele de Moringa se dovedesc a fi extrem de puternice in antioxidanti, cum ar fi quercetina, acidul clorogenic, beta-caroten si vitamina C. Quercetin este un pigment de plantă și bioflavonoide care este înnăscut în interiorul plantelor. Există mai multe plante care sunt bogate in quercetina. Plante precum hrișcă, mere, gingko biloba, ceai verde, sunatoare, fructe de pădure, și, desigur, Moringa.

Quercetin are multe efecte. Acesta încetinește absorbția glucozei și este un mare ajutor pentru creșterea circulației, precum și, fiind puternic benefic pentru întregul sistem cardiovascular. A fost utilizat pentru a trata boli de inima, artere înfundate, bogată în colesterol, diabet, cataracta, ulcer peptic, astm, inflamație și chiar boli virale.

Acidul clorogenic, de asemenea, incetineste absorbtia glucozei in fluxul sanguin. Este un produs chimic natural gasit in lucruri cum ar fi chinina, cafea, extract de cafea verde, cartofi, vinete, bambus, hibiscus, piersici și prune uscate. Aceasta ajută la accelerarea metabolismului,este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale, si are efecte laxative.

Aici este o listă concisă de boli cunoscute pe care Moringa le trateaza:

Cancer

Diabet

Tensiune arterială ridicată ,guta

Astm

Boli de inima, probleme de constipatie ,oboseala cronica ,cataracta

Febra fânului Infecții virale, malnutriției, Inflamația

Moringa poate trata și prevenii toxicitatea arsenicului și otrăvirea! Este cunoscut faptul că ingestia de (250 mg până la 500 mg), pulbere de frunze de Moringa poate proteja întregul sistem de otrăvire cu arsenic și toxicitate de până la 60 la 65 procente. Toate țesuturile moi, și sistemul intern, nervos.

Aici este o aproximare a conținutului nutritiv puternic de Moringa (de la 100 de grame): Este de 15 ori mai mare decât nivelul de potasiu al bananelor

De 25 de ori nivelul de fier fata de spanac

Contine de 17 ori mai mult decât calciul din lapte

Contine de 9 ori mai mult decat continutul proteic al iaurtului

Contine de 12 ori mai multa vitamina c decat portocala

Este cunoscut ca are capacitatea de a purifica apa! Nu e de mirare de ce se numește copacul minune!

Există mai multe modalități și forme prin care puteți avea Moringa . Moringa este vândut ca extract, pudră, uleiuri esențiale, capsule, și în unele țări, cum ar fi India și Asia de Sud-Est, ca semințe prăjite uscate și pentru gătit feluri de mâncare cum ar fi curry-uri, precum și ca fructele și frunzele în diferite supe si tocane.

Consumati zilnic pentru starea generală de sănătate. Poluarea, emisisa de carbon si de radicali liberi este în creștere; si este important să ne înarmăm și să fim gata dacă dorim să avem o viață lungă și sănătoasă.