Sanatos Online

Este cruciala spalarea hainelor noi inainte de a le purta.

Dupa ce ai cumparat rochia de care te-ai indragostit, probabil ca doresti să-si păstreze aspectul perfect. Cei mai mulți oameni cred că spalatul hainelor noi înainte de a le purta va strica aspectul. S-ar putea să nu mai straluceasca la fel ca atunci cand este luata de pe raft.

Dacă esti printre cei care cred că spălarea rufelor după ce le cumpără nu este necesara, poate ar trebuie sa te gandesti din nou – mai ales dacă nu esti un fan al insectelor, erupții cutanate, și cel mai rău, boli .

Este timpul sa ne oprim din presupuneri că aceste haine sunt curate, doar pentru că sunt noi. Testele și studiile au arătat că acestea nu sunt doar murdare, dar ele sunt, de asemenea acoperite cu compuși care ar putea duce la iritatii ale pielii. Potrivit lui Philip Tierno, directorul de Microbiologie si Imunologie de la Universitatea din New York, spunea ca este atât de important să se spele hainele noi, înainte de a le îmbrăca din cauza acestor două motive principale:

1. Compuși în Îmbrăcăminte

Cand Dr. Tierno a efectuat testele, el a găsit următorii compuși perturbatori:

Piele și fecale floră

Secrețiile respiratorii

Drojdie

De notat este că compușii menționați au fost găsiti în ambele high end și îmbrăcăminte low-end, inclusiv lenjerie de corp, jachete, bluze, pantaloni. Tierno a constatat că elementele intime, cum ar fi lenjerie de corp, au avut cele mai înalte niveluri de contaminare. Acest lucru înseamnă că alte persoane au încercat hainele .

Ar putea fi, de asemenea, unele care pot provoca diferite boli, inclusiv MRSA, Salmonella, drojdie, infecție, streptococ, diareea calatorului si hepatita A. Toate aceste probleme se pot întâmpla dacă porți haine nespalate purtate de alti oameni.Este, de asemenea, posibil ca unele organisme , cum ar fi păduchiI, care pot fi transmise foarte rapid de la o persoană la alta, sunt de asemenea prezente.

Produse chimice în Îmbrăcăminte

Coloranți artificiali nu sunt doar găsiti în produsele alimentare, dar ele sunt, de asemenea, în mai multe articole de îmbrăcăminte. Spălați-le înainte de a le purta, aceste substanțe chimice pot duce la iritatii si chiar alte probleme de sănătate.Cel care este utilizat în mod obișnuit este azo-anilină, care poate provoca alergii cutanate severe. Dacă aveți pielea sensibilă, acest lucru poate duce la roșu Formaldehida, uscat, senzația de mâncărime a pielii si este, de asemenea, unul chimic folosit în mai multe articole de îmbrăcăminte pentru a minimiza ridurile lor, dar această substanță chimică este un cunoscut cancerigen și poate provoca diferite probleme ale pielii.

Dacă aveti de gând să purtati hainele pe care tocmai le-ați cumpărat, asigurați-vă că le spălați și păstrați în căldură, dacă este posibil. Veti transpira in timp ce purtati aceste haine si acest lucru poate duce la pori deschisi, ceea ce permite pielii să absoarbă cu ușurință substanțele chimice din hainele dumneavoastră.