Sanatos Online

Introducerea Dietei renale pentru persoanele care sufera de boli de rinichi

Ce este dieta renala

Pacienții care suferă de boli de rinichi, insuficiență renală în special, au nevoie de un regim alimentar special pentru a controla acumularea de deșeuri din organism si care trebuie eliminate. Trecerea printr-o dietă renală speciala, reduce volumul de muncă al rinichilor și împiedică pierderea funcțiilor sale.

O dieta sanatoasa renala este caracterizata prin limitarea de potasiu, sare sau sodiu, fluid și aportul de fosfor al organismului. Aceasta limitează, de asemenea, alte elemente care pot determina organismului unele complicații, care vor deteriora în continuare starea de sănătate. Suferinta bolii de rinichi trebuie să limiteze grăsimile saturate, dacă colesterolul lor este mare pentru a evita presiunea arteriala si pentru a limita carbohidrații, în cazul în care nivelul lor de zahăr este ridicat, evitam diabetul zaharat. Dieta renala include, de asemenea, aportul ridicat de fibre, pentru a preveni constipatia, care vine cu pierderea functiei renale.

Un dietetician poate ajuta. Medicul sau dieteticianul știe mai bine decât tine. Cu ajutorul acestora se va asigura că faci lucrul corect pentru acesta.

Importanța Dietei Renale

Scopul trecerii printr-o dieta este de a menține echilibrul între minerale, electroliti si lichid de la pacientii care au boala renala cronica, in special cele in curs de tratamente de dializa. Este foarte important pentru a preveni tulburări electrolitice, acumularea de deșeuri în corpul pacienților care sunt în curs de tratamente de dializa, deoarece deșeurile acumulate în cazul în care pot otrăvi organismul și produce mai multe complicații.

Deoarece pacientii care fac dializa urineaza foarte putin sau nu urinează deloc, limitarea cantității de fluid luată de către organismul este foarte esențial. Fiind în imposibilitatea de a elimina excesul de lichid din organism va duce la un exces de lichid în inimă și plămâni.

Deoarece rinichii nu mai pot filtra sau elimina deșeuri suplimentare în organism, atunci filtrarea trebuie făcută înainte de corpul tau. Imposibilitatea de a suferi o dieta renala va duce la mai multe complicații, cum ar fi retentia de lichide, mâncărimi, probleme osoase, greață, pierderea în greutate, pierderea poftei de mâncare și un nivel ridicat de potasiu.

Simptomele de insuficiență renală acută

Insuficienta renala este la prima asimptotic, ceea ce înseamnă că nu există simptome vizibile care vă va spune că aveți boala. Este cel mai recomandabil să se supună un check-up, analiza urinei și test de sânge regulat, pentru a ști dacă rinichii dumneavoastră funcționează bine. Este întotdeauna mai bine să facă lucrurile potrivite, la stadiul incipient al bolii inainte de a ajunge la stadiul cronic, deoarece, uneori, ignoranta a bolii ne conduce să facem lucruri care deterioreze și mai mult problemele de sănătate.

Dacă ați experimentat slăbiciune, tensiune arterială ridicată, dificultăți de respirație, umflarea, pierderea poftei de mâncare și letargie, ar putea fi o boala de rinichi.

Dacă aveți o insuficiență renală cronică, aveți acidoză metabolică sau aciditate crescută în organism. Acest lucru este cauzat de incapacitatea organismului de a produce bicarbonat, care va altera metabolismul enzimatic și oxigen care duce la insuficienta de organ.

În creștere nivelurile de uree din sânge afectează, de asemenea, funcția organelor corpului, inclusiv creierul, inima și mușchii.

Rinichiul este de asemenea responsabil pentru producerea de celule roșii din sânge. Dacă aveți o boală renală cronică, aveți slăbiciune din cauza anemiei. Anemia este cauzată de scăderea numărului de celule roșii din sânge. O scădere a celulelor roșii din sânge echivalează cu o scădere de livrare de oxigen la celulele motivul pentru care anvelopele corpului rapid

Sfaturi pentru diate renala si reteta

Controlul fluidului

Prea mult lichid în organism provoacă umflarea, dificultăți de respirație și tensiune arterială ridicată. Medicul sau dieteticianul vă va cere pentru a limita aportul de lichide, deoarece rinichii nu mai pot elibera din organism pentru ca scade functia renala. Exemple de fluide noi de obicei iau cafea, ceai, supe, sucuri, înghețată, gheață, lapte, sosuri, apă, vin, bere și îi place.

Sfaturi de Dieta pentru a controla aportul de lichide, include băutul numai atunci când sete, mănâncă mai puțina sare să se simtă setea mai putin, periere de până la patru ori pe zi, pentru a preveni gura de la uscare și monitorizarea cât de mult posibil a apei pe care o bei zilnic.

Proteine ​​și fosfor de control

Discutați intotdeauna mai întâi cu medicul dumneavoastră sau dietetician înainte de a face orice schimbare in dieta ta. În declinul funcțiilor renale, organismul nu a putut scapa de excesul de fosfor în organism, conducând la dezechilibru. Fosforul lucreaza cu calciu in mentinerea oaselor sanatoase. Fosforul dezechilibrat sau crescut împiedică organismul de la a lua suficient calciu si astfel oasele se vor slăbi. Nivelul ridicat de fosfor se caracterizează prin mâncărimi ale pielii, dureri osoase și articulare și oase fragile.

Alimentele obișnuite pe care le consumam, care sunt bogate in fosfor sunt băuturile de tip cola, brânză, unt de arahide, ficat de pui, nuci si bere. Poți să mănânci substitutele în loc. Alimente cu un nivel scăzut de fosfor sunt lapte non-lactate, suc non-cola, broccoli si bomboane.Dacă nu reușesc să coboare nivelul de fosfor, medicul dumneavoastră cel mai probabil va prescrie pentru a lua un liant pentru fosfat.

Cei care are sufera de boli de rinichi au cerut regelmentarea aporturilor lor de proteine. Dacă pacientul nu este supus încă la dializă, el este sfătuit să limiteze aportul de proteine. Dar daca este deja in curs de tratament de dializă, el trebuie să ia mai multe proteine, deoarece tratamentul isi va pierde proteinele ​​în proces. Proteine ​​alimente bogate includ produse lactate, brânză și carne, lapte, ouă, fructe de mare și produse de carne de pasăre.

Alimente cu un nivel mai scăzut de proteine ​​sunt pâine, cereale, cereale, legume și fructe.

Controlul de potasiu

Potasiu poate fi găsit în multe alimente. Organismul are nevoie de ea pentru a menține nervi, mușchii și inima de lucru în mod corespunzător. Nivelul ridicat de potasiu este periculos, care este motivul pentru care rinichiul le regleaza. Pe măsură ce funcția renală scade, nivelul de potasiu poate merge mai mare la punctul de oprire inima de functionare.

Alimentele pe care le consumam în mod normal, cu un grad ridicat de potasiu sunt bananele, broccoli, ciocolată, cafea, portocale, cartofi, prune, stafide, nuci și caise. Vi se poate cere să mănânce alimente sănătoase sau alimente cu potasiu scăzută în schimb, cum ar fi mere, fasole, struguri, ceapa, pepene verde, pere, afine și pâine.

Chiar si ca aceste alimente sunt sarace in potasiu, atunci când le mânca în dimensiune mare, aceasta poate fi o sursă de ridicat de potasiu.

Controlul de sodiu

Nivelul de sodiu neechilibrată poate provoca pietre la rinichi și umflarea ochilor, mâinilor și glezne. Este necesar un nivel echilibrat de sodiu in organism pentru functiile musculare si controlul presiunii fluidului și sânge.

Alimentele pe care le luăm, de obicei, cu un conținut ridicat de sodiu sunt tabele de sare, chips-uri, nuci, branza, supa instant, alimente conservate și alte alimente procesate. Alternative la acestea sunt alimente condimentate cu usturoi și o varietate de condimente și lămâie

Înainte de a face orice schimbarea în dieta dumneavoastră, asigurați-vă că, consultati medicul sau nutritionistul.

Dieta renala este foarte importantă pentru a evita complicațiile în organism. Dieta renală ajută în procesul de întărire.