Sanatos Online

Nu te mai încrede în aceste 7 mituri despre lapte!

Este o intreaga „batalie” pe acest subiect, deoarece unii medici considera ca produsele lactate sunt foarte bune si le recomanda, iar alti medici considera ca sunt foarte nocive pentru organism.

Probabil ca esti debusolat cu privire la aceste produse, insa, citeste acesti articol, apoi documenteaza-te mai mult si vei vedea tu singur care este raspunsul.

Iata care sunt miturile despre lapte:

1. Toate produsele lactate au aceeasi cantitate de vitamine si minerale

Este absolut gresit, deoarece laptele are mai multi nutrienti decat branza sau decat smantana; interesati-va si veti vedea ca asa este.

2. Laptele iti face oasele mai puternice

Cu totii ne aducem aminte de reclamele acelea cu dinozaurul danonino, spunand faptul ca acel iaurt pentru copii o sa le dea foarte mult calciu si astfel oasele vor fi mai puternice.

Specialistii spun cu totul altceva, acestia afirma ca o dieta cu calciu nu are niciun efect asupra oaselor, precizeaza si ca cei care consuma mult calciu si cei care nu consuma, au aceleasi probleme de oase.

3. Laptele degresat, cea mai buna alegere

Un studiu recent a demonstrat faptul ca produsele lactate grase nu au mai multe efecte secundare decat il au lactatele fara grasimi.

Unii afirma ca produsele grase au substante ce te fac sa devii satul, astfel nu vei mai putea consuma in exces.

4. Laptele infunda nasul

Lactatele nu produc mai mult mucus, asa cum considera unii oameni, ci pur si simplu nu este nicio diferenta intre persoanele care beau constant si persoanele care nu beau, nu inseamna ca tusesc mai mult sau mai putin.

5. Cei mai multi oameni nu pot digera laptele

Daca ai intoleranta la lactoza, afla ca acest lucru se poate schimba si ca organismul se poate adapta sa tolereze laptele.

Medicii spun sa incerci sa bei lactate in mod regulat si sensibilitate de dinainte va disparea.