Sanatos Online

Nucile caju sunt un antidepresiv natural. Intra sa vezi

2 maini de caju reprezintă echivalentul terapeutic al unei doze de prescripție de Prozac. „Mai multe mâini de caju furnizează 1000-2000 miligrame de triptofan, care vor funcționa ca și antidepresive pe bază de rețetă”, spune dr. Andrew Saul, nutriționist terapeutic și redactor-șef al Serviciului de știri Medicină ortomoleculară. Corpul transformă triptofanul în serotonină, un factor major care contribuie la sentimentele de dorință sexuală, bună dispoziție și somn sănătos.

Acesta este un efect atât de profund, încât Prozac, Paxil și antidepresive similare, de obicei, fie mimolează serotonina, fie mențin în mod artificial nivelurile serotoninei proprii ale organismului. Pe baza rezultatelor acestui studiu, pare a fi prostie că oricine ar continua să folosească medicamente antidepresive pentru a încerca să trateze depresia atunci când există alimente simple de vindecare disponibile care fac o treabă mai bună.

Caju sunt ambalate cu proteine, fibre dietetice și o cantitate bogată de minerale esențiale și vitamine care contribuie la sănătatea generală. Aceste minerale sunt potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, mangan, zinc, cupru și seleniu. Caju sunt, de asemenea, bogate în folat și vitamina K.

Beneficiile pentru sănătate ale caju includ o inimă sănătoasă, îmbunătățirea sănătății osoase și orale, scăderea diabetului, funcția puternică a nervilor și a mușchilor, anemia și calculii biliari. Încărcate cu antioxidanți, caju ajută la formarea globulelor roșii și încurajează un sistem imunitar mai bun.

O porție de caju este echivalentă cu ¼ ceașcă sau 34,26 grame și oferă:

37,5% din necesarul zilnic de cupru

25% din necesarul zilnic de magneziu

28,4% din necesarul zilnic de mangan

28,1% din necesarul zilnic de triptofan

Bonus

Cel mai sănătos aliment pentru colon. Te ajută să scapi de balonare, dureri, gaze și să ai un tranzit intestinal optim

Chefirul (cunoscut și sub numele de kefir) este un produs lactat din lapte fermentat, care își are originea în regiunea Caucaz.

Este preparat prin introducerea granulelor de chefir în lapte de vacă, capră sau oaie. Chefirul tradițional era făcut în burdufuri care erau atârnate lângă o ușă; oricine

trecea pe acolo lovea burduful pentru ca laptele și granulele de chefir să se amestece bine.

Granulele de chefir sunt o combinație de bacterii și drojdii (ciuperci) într-un amestec de proteine, lipide și zaharuri.

Această simbioză de substanțe formează granule care seamănă cu conopida. În zilele noastre, chefirul devine din ce în ce mai apreciat datorită noilor cercetări privind foloasele pe care le aduce sănătății.

Granulele de chefir sunt o comunitate foarte dinamică și complexă de microorganisme în care se găsesc multe tipuri diferite de bacterii și ciuperci.

Chefirul tradițional este fermentat la temperatura camerei, de obicei fiind lăsat peste noapte. Datorită fermentării lactozei rezultă o băutură acrișoară, carbogazoasă și ușor

alcoolică cu o consistență asemănătoare iaurtului diluat. La începutul secolului XX, chefirul era fermentat în lăptarii de mici dimensiuni și ajungea la un procent de

alcool între 1 – 2%, însă chefirul preparat pentru comerț, cu metode moderne de protecție are mai puțin de 1% alcool, probabil datorită timpului redus de fermentare.

Există tipuri de chefir care se dezvoltă și în alte lichide. Ele pot fi diferite de chefir și prin aspect și prin componența microbiană.

Chefirul de apă se dezvoltă în apă cu zahăr (uneori se adaugă fructe uscate cum ar fi smochinele și zeama de lămâie), sunt lăsate o zi sau mai mult la temperatura camerei.

Chefirul previne mutațiile genetice și are proprietăți antioxidante. Se poate schimba conținutul nutritiv prin simpla fermentare pentru perioade de timp mai scurte sau mai lungi.

Ambele etape aduc diferite beneficii sănătății. De exemplu, chefirul lăsat prea mult la fermentat (acest lucru face ca gustul să-i fie mai acru) mărește în mod semnificativ conținutul de acid folic.

Chefirul contribuie, de asemenea, la digerarea lactozei în calitate de catalizator, din acest motiv fiind mai potrivit decât alte lactate pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.

S-a demonstrat printr-un studiu aplicat șobolanilor ca keefiranul din chefir reduce cazurile de hipertensiune și nivelul colesterolului din plasma sangvină.

Pentru a prepara chefir tradițional este nevoie de granule de chefir care sunt o comunitate cu aspect gelatinos formată din bacterii și ciuperci. Granulele de chefir

conțin o polizaharidă solubilă în apă cunoscută sub numele de « kefiran », ce lasă în gură un gust și o senzație a unei texturi de sfoară. Granulele de chefir nu pot fi

produse din nimic, ci ele cresc în timpul fermentării, în plus sunt produse și alte granule.

Granulele de chefir pot fi cumpărate sau donate de către alte persoane care cresc chefir.

Ele au o nuanță între alb și galben și sunt de obicei de mărimea unei nuci, însă pot fi și mici cât un bob de orez.