Sanatos Online

Obiceiurile zilnice care îți distrug ficatul. Ce combinație să nu faci niciodată

Atata timp cat ficatul nostru va fi unul sanatos, noi vom avea o calitate buna a vietii, cu somn linistit, energie pentru o zi intreaga, sanatate in trup, etc.

Atunci cand ficatul nu mai este sanatos, fiind plin de toxine, viata incepe sa fie din rau in mai rau, de aceea in acest articol va vom spune ce fel de alimente nu ar trebui amestecate in stomacul nostru.

Iata care sunt acestea:

1. Mancarea de tip Fast-Food

Grasimea, colorantii, e-urile, zaharul in exces, construiesc un cocktail toxic pentru ficatul nostru, evitati acest fel de mancare si viata voastra va fi una de calitate.

2. Sarea

Aceasta nu numai ca ne creste tensiunea arteriala, dar umple de grasime ficatul, din cauza mezelurilor sau mancarea preparata incorect ce ne afecteaza.

3. Paracetamolul si cafeaua

Impreuna inseamna otrava! Niciodata sa nu faceti aceste greseli, va distrugeti ficatul in cateva minute!

4. Alcoolul si medicamentele

Ficatul este fortat sa munceasca mai mult din cauza acestor alimente, pe langa asta mai sunt si foarte toxice pentru ficat.

5. Oboseala si energizantele

Atunci cand esti obosit, ficatul tau sufera grav, fiindca noptile nedormite se rasfrang impotriva lui, daca iti vine ideea sa mai bei si un energizant, ti-ai distrus ficatul.

Dupa ce ca ficatul era afectat din cauza oboselii, dupa ce ai baut si energizant plin de chimicale, cofeina si taurina, l-ai distrus de tot.

BONUS:

Bun pentru ficat chiar de la primul pahar! Iata cum sa ajuti la regenerare ficatului!

In ziua de azi din pacate stilul alimentar a ajuns atat de jos, multi romani isi includ multe preparate procesate, pline de aditivi nocivi ce afecteaza fiactul fiecarui consumator.

Exceptie produsele ecologe, chiar si legumele si fructele cumparate din supermarket sunt incarcate cu pesticide.

Prin detoxifierea ficatului, nu doar eliminam toxinele dăunătoare, ci si îmbunătățim absorbția proteinelor si sinteza acestora.

Experții consideră că detoxifierea ficatului ar trebui să fie o prioritate pentru toți cei cu o dietă bazată mai ales pe alimente procesate.

O modalitate simpla de a prepara o bautura cene va proteja impotriva bolilor , hepatita ori ficatul gras, astfel ne vom curata ficatul in mod regulat.

Ingrediente:

– o mână de frunze proaspete de mentă

– suc de lămâie ( radeți si coaja )

– suc de portocale

– 1litru de apa filtrata

– miere neprocesată pentru gust

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert si se adaugă frunzele de mentă. Se lasă la fiert circa 15 minute. Se ia de pe foc si pune la răcit.

Se adăuga sucul de lămâie, portocala si coaja de lămâie rasă. În final se adaugă puțină miere pentru gust.

Preparatul se consumă in mod regulat, rece sau caldă, după preferință.