Sanatos Online

Oboseala constantă, vederea slabă și creșterea în greutate, toate acestea din cauza lipsei unei singure vitamine!

Atunci cand organismul nostru duce lipsa unei vitamine, din momentul acela incepe sa sufere un anumit membru al trupului nostru.

Problemele sunt destul de mici la inceput, fara efecte secundare prea mari, dupa care urmeaza sa dai de consecinte grave.

Medicii au precizat ca cea mai importanta vitamina pentru organismul nostru este vitamina B12, ce ajuta la functionarea buna a celulelor si previne degenerarea ficatului.

Sunt cateva simptome clare ce apar atunci cand ducem lipsa de vitamina B12, este important sa actionam la momentul potrivit, ci nu doar atunci cand deja suntem rapusi de vreo boala.

Iata cateva simptome ce apar din cauza deficitului de vitamina B12:

– Piele palida -> Celulele rosii se pot rupe si se elibereaza bilirubina, facand ca pielea sa devina palida, asta se intampla din cauza deficitului de vitamina B12.

– Metabolism lent -> Daca nu ai vitamina B12, metabolsimul tau va fi mai lent si vei incepe sa cresti in greutate, chiar daca esti la dieta.

– Respiratia sau bataile rapide ale inimii -> Deficitul de vitamina B12 poate duce la palpitatii si la un puls crescut brusc.

– Durerile articulare -> Persoanele cu deficit de vitamina B12 au reflexele mult mai incetinite.

– Oboseala -> Cu ajutorul vitaminei B12 organismul tau poate produce celulele rosii, care ajuta la transportul oxigenului in organism, iar de aici apare oboseala.

Oboseala poate fi si din cauza ficatului sau a altor membre, de aceea este recomandat sa va consultati un medic specialist pentru niste analize, sa va dea un tratament corespunzator.

– Amortelile si furnicaturile -> Senzatia aceea de pierdere a puterii mainii sau a picioarelor, cand vine insotita cu o amorteala, poate fii din cauza deficitului de vitamina B12.

– Slabiciunea -> Daca iti pierzi echilibrul si este ametit de multe ori, afla ca ai nevoie de un supliment de vitamina B12.

– Probleme la nivelul ochilor -> Vasele de sange de pe retina se pot sparge, iar vederea sa devina incetosata.