Sanatos Online

Prepara-ti singur siropul de patlagina. Iata cum

Putem prepara si acasa uleiul de parlagina, intr-un timp relativ scurt. Din 4 maini de frunze, spalate, care se trec prin masina de tocat carne. Se obtine un terci, la care se adauga putina apa, 300 g de zahar nerafinat si 250 g miere de albine. Se pune totul la fiert, la foc mic, amestecand continuu, pana se formeaza un lichid vascos, care se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la frigider.

O alta reteta mai rapida este: frunzele de patlagina, se spala si se maruntesc, se pun in straturi cu zahar nerafinat intr-un borcan, se indeasa, iar in zilele urmatoare se mai adauga straturi pana se umple borcanul. Dupa ce se inchide ermetic, borcanul se ingroapa in pamant si se lasa la macerat timp de 3 luni. Dupa ce se scoate, continutul se stoarce prin strecurator de fructe (nu prin tifon), iar sucul obtinut se pune sa dea cateva clocote, dupa care se raceste si se trage in borcane care se inchid cu capac.

Indicatii terapeutice

Siropul de patlagina este foarte util in cazuri de tuse uscata, bronsite, de raceli, gripe sau alte afectiuni respiratorii dar si pentru curatirea sangelui de unele toxine. Se ia cate o lingura (copiii cate o lingurita) inaintea fiecarei mese.

Bonus

Țeapa prin care românii sunt furați! Specialiștii lansează un avertisment fără precedent să fii atent la telefon

Metoda „accidentul” poartă numele și de „vishing”. Este o metodă de phishing, după cum o prezintă Europol,

prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing). Tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.

Atacatorul te va suna si o sa incerce sa te convinga, folisind date despre tine de regula unele disponibile online, in mod public.

Primul lucru pe care il va face este sa te salute cu numele tau, ca sa nu devi suspiios legat de conversatia avuta si necesitatea ei , atacatorii va apela la povestii de

urgenta la gel ca in cazurile phishing, conturi blocate, plati suspicioase, sisteme neasigure, livrare de colete, probleme legate de conturile bancare, accidente.

Prin metoda „accidentul”, cineva te sună sau îți dă mesaj și se dă drept membru al familiei. Cererea e urgent și vrea să îți oferi ajutorul, evident că financiar, ca să ajuți victimele unui accident. Merge la persoane în vârstă și nu numai.