Sanatos Online

Rasina de brad, un remediu antiinfectios comparabil cu propolisul, dar mult mai bine tolerat de catre organism

Rășina naturală este o substanță de consistență vâscoasă, lipicioasă, secretată de anumite plante (rășină vegerală), în mod special de conifere, dar și unele insecte Rășina naturală este un amestec de substanțe chimice volatile aromatice. Solidificarea rășinii se produce prin evaporare și un proces de polimerizare și oxidare. Rășina produsă de conifere este lipicioasă cu un miros intensiv, pe când rășina moale (cauciucul) produsă de foioase, este mult mai puțin lipicioasă, aproape fără miros și la încălzire nu se topește ci se carbonizează. Ulei cu rasina. Intr-un vas mai mare cu apa clocotita, tinuta pe foc mic, se pune un vas cu 100 ml (jumatate de pahar) de ulei de masline, care se lasa sa se incalzeasca.

Dupa ce uleiul a devenit fierbinte, se pune o lingura de rasina si se amesteca bine pana se dizolva complet, dupa care se filtreaza, se lasa sa se raceasca si se pune intr-o sticla care va fi inchisa ermetic. Cu acest ulei se fac frictionari pentru combaterea afectiunilor respiratorii si se aplica pe arsuri de gravitate mica si pe contuzii, pentru o vindecare rapida. Preparate pe baza de rasina (inclusiv modul de preparare) Tinctura. Se obtine amestecand un pahar (200 ml) de alcool alimentar tare, de 80-90 de grade, cu 3-4 linguri de rasina.

Amestecul se pune intr-un borcan care se va inchide ermetic si se lasa minimum 3 zile intr-un loc caldut, agitandu-l periodic, asa incat rasina sa se dizolve cat mai bine. Dupa se va filtra, iar tinctura rezultata se depoziteaza in sticlute care vor fi inchise ermetic. Tinctura de rasina de brad este un remediu cicatrizant, antiinfectios si antiinflamator comparabil cu propolisul, dar mult mai bine tolerat de catre organism. Rasina de brad se acumuleaza pe trunchiul bradului, unde acesta a fost ranit, ea avand un rol de a dezinfecta si cicatriza. Rasina se poate depozita in pungi de plastic, dar nu mai mult de cateva zile, sau in cutii metalice, in cazul in care vrem sa o tinem o perioada mai lunga de timp (termenul sau de valabilitate este de 3-4 ani).