Sanatos Online

Samponul Magic: Va face parul sa creasca fara oprire. Incercati sa vedeti

Uleiul de ricin este considerat a fi unul dintre cele mai eficiente uleiuri pentru subțierea părului și căderea părului. La o medie, parul creste cu aproximativ o jumătate de cm în fiecare lună. Cu utilizarea regulată a uleiului de ricin, creștere părului poate fi stimulată cu trei până la cinci ori rata obișnuită.

Bunătatea uleiului de ricin poate fi intribuintata in cantități mari de acid ricinoleic – un ciclu nesaturat omega-9 gras acid.Combinat cu acizi omega-6 și 9 grase, penetrează arborii de păr și rădăcini și il hraneste si ajuta la restabilirea sănătății optime și stimularea creșterii părului.

Șampon de casă cu Ulei de ricin

Este atât de ușor de a face un sampon de casa de ulei de ricin ca ingredient cheie. Atunci când este aplicat cu generozitate pe scalp, veți experimenta parul mai gros si mai plin.

Utilizarea de ulei de ricin pe par si scalp va ajuta la stimularea circulatiei sangelui la nivelul foliculilor pentru a promova cresterea parului mai repede. Utilizarea în continuare a uleiului de ricin va duce la mai puține probleme de fire despicate si ruperea parului ca condiționați si hidratareaa parului.
Ingredientele

3 linguri de ulei de ricin

40 ml de săpun Castille

2 lingurite de lapte de cocos

30 ml de ulei de măsline

15 ml de miere

Indicatii

Doar se amestecă toate ingredientele într-un bol și se foloseste ca sampon regulat.

Bonus

Acest produs ieftin face adevărate minuni pentru păr, dinți și unghii. Iată câte întrebuințări are pentru sănătate și casă

Este extrem de utilă în menţinerea igienei locuinţei şi a obiectelor pe care le folosim zilnic

Însă apa oxigenată nu e bună doar pentru curăţarea rănilor, are o mulţime de alte întrebuinţări

Apa oxigenată, denumită şi peroxid de hidrogen, este un lichid incolor, cu punctul de fierbere 108 grade C, cu punctul de topire/îngheţare -33 grade C, pH mai mic de 3 şi avînd formula chimică H2O2.

Apa oxigenată se amestecă cu apă în orice proporţie, soluţia de 35% apă oxigenată purtînd denumirea de perhidrol.

Apa oxigenată are şi proprietăţi hemostatice (opreşte sîngerările). Hemoragiile nazale pot fi oprite cu tampoane nazale îmbibate în apă oxigenată.

Peroxidul 3% este utilizat de medici şi la înlăturarea ţesuturilor moarte, dar şi ca agent de debridare (dezinfectare) orală.

O subclasă a leucocitelor numită neutrofile produce peroxid de hidrogen ca primă linie de apărare împotriva toxinelor, paraziţilor, bacteriilor, virusurilor şi levurilor.

Această soluţie tratează ciuperca piciorului. Pur şi simplu se spală zona cu o soluţie diluată cu apă, în special între degete, în fiecare seară, şi se lasă să se usuce.

Şi alte ciuperci pot fi îndepărtate cu apă oxigenată, în special candida, prin spălături locale.

Soluţia nu ar trebui lăsată pe rană deschisă pe perioade lungi de timp. La fel ca alte antiseptice oxidative, peroxidul de hidrogen provoacă daune uşoare ţesutului.

Rănile de tipul tăieturilor şi infecţiilor, chiar şi gangrenele, se vindecă mai repede cu apă oxigenată 3%. Acestea se înmoaie cu această soluţie timp de 10 minute, de cîteva ori pe zi.

Pentru curăţarea colonului, adăugaţi o ceaşcă de peroxid de hidrogen (3%) la 20 de litri de apă caldă, fără să depăşiţi această cantitate.

Cu această soluţie faceţi băi de şezut. Pentru clismă, adăugaţi o lingură de peroxid de hidrogen (3%) la un litru de apă distilată.

Apa oxigenată face unghiile să strălucească şi le albeşte. Se masează unghiile cu o soluţie de 3% apă oxigenată.

Pentru a scăpa de petele galbene de pe unghii (cauzate de tutun sau lacuri), puteţi dilua o linguriţă de apă oxigenată într-un pahar cu apă.