Sanatos Online

Scortisoara si iaurtul, leacuri in tratarea diabetului, colesterolului si obezitatii

Proprietatile vindecatoare ale scortisoarei sunt cunoscute cu foarte mult timp in urma. Scortisoara este un condiment care se gaseste sub forma de pudra, dar asa nu este recomandat pentru a-l consuma, prin urmare trebuie sa-l amesteci cu hrana, sau bautura.

Scortisoara reduce zaharul din sange-cercetarile au aratat ca prin consumarea a jumatate de lingurita de scortisoara zilnic, zaharul din sange va fi redus, mai ales la cei care au diabet zaharat, de tip 2. Deasemenea cercetarile au aratat efectele pozitive in scaderea colesterolului si trigliceridelor din sange.

Scortisoara este cunoscuta in cura pentru tratarea diabetului si colesterolului- este cunoscut ca acest ingredient este folosit la prepararea prajiturilor si dulciurilor, dar pentru ca diabeticii nu le pot consuma, cea mai buna metoda este scortisoara cu iaurt. Poti adauga fructe pentru gust, sau cereale.

Scortisoara si iaurt pentru pierderea greutatii

Aceasta dieta dureaza 10 zile:

In fiecare zi, la micul dejun bea 200 ml iaurt sarac in grasimi, combinat cu 2 lingurite de scortisoara. Poti adauga cereale, seminte de in, sau fructe, la alegere.

La cina bea 200 ml iaurt cu o jumatate de lingurita de scortisoara, fara altceva.

In timpul acestei diete trebuie sa consumi multa apa si sa faci exercitii fizice. Combinatia dintre iaurt si scortisoara poate fi folosita si pentru ingrijirea pielii.

Bonus

Medicamentul natural cu performante greu de egalat. Vindeca ficatul si plamanii, regleaza metabolismul

Poate ca nu toti stiti ce este o Capaceala, de aceea in acest articol va vom explica si va vom spune cate beneficii miraculoase aduce organismului nostru.

Pentru cei care nu stiu, capaceala este un fel de capac al fagurelui, pe care albinele il pun ca sa sigileaza mierea depusa, ca sa conserve calitatile terapeutice.

Albinele isi doresc sa reduca cantitatea de apa din miere, de aceea acestea muta mierea dintr-o parte in alta si apa se reduce aproape 20%.

Acestea sigileaza foarte bine mierea ramasa cu capacele care sunt formate din straturi de ceara si propolis, astfel aerul nu mai poate intra acolo si nici vreun musafir nepoftit.

In momentul cand fagurele este aproape capacit de albine, apicultorul incepe sa recolteze mierea, stiind ca acum a ajuns sa fie mai sanatoasa.

Celelalte substante continute de capaceala: mierea, enzimele si antibioticele naturale au rol antibiotic si conservant.

Capaceala se poate consuma asa cum este ea, trebuie mestecata pana cand ceara se topeste in gura, reusind sa vindece mai multe boli, cum ar fi:

– la nivelul gurii: stomatita si paradontoza

– bolile respiratorii: astmul, laringita, faringita

– boli de ficat

– lubrifiaza vasele de sange

Cine doreste sa urmeze un tratament cu capaceala, trebuie sa verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol.