Sanatos Online

Stiinta confirma ca Turmericul este la fel de eficient ca si 14 medicamente

Turmericul este una dintre cele mai bine cercetate plante existente astăzi. Peste 4.000 de studii științifice au dovedit beneficiile de vindecare ale curcuminei. Știați că, literalmente, mii de studii publicate, revizuite de colegi, efectuate și compilate de-a lungul anilor, dau credibile ideii că curcuma este la fel ca, sau chiar mai bine decât, cel puțin 14 medicamente farmaceutice aflate în prezent pe piață?

Iată câteva clase de medicamente care arată că cercetările pot fi înlocuite efectiv cu turmeric:

Medicamentele pe baza de statina pentru colesterol. Lipitor / Atorvastatin (medicamente pentru colesterol): Un studiu publicat în jurnalul „Medicamente in cercetare și dezvoltare” din 2008 a constatat că o preparare standardizată de curcuminoizi din Turmeric a fost favorizată de medicamentul atorvastatin (denumirea comercială Lipitor) privind disfuncția endotelială, patologia de bază a sângelui. Vasele care conduc ateroscleroza, în asociere cu reducerea inflamației și a stresului oxidativ la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.Pentru adăugarea de curcumină și de „colesterol ridicat.

Preparate corticosteroidice. Corticosteroizi (medicamente pentru steroizi): Un studiu publicat în revista Phytotherapy Research din 1999 a constatat că polifenolul primar din turmeric, pigmentul colorat șofran cunoscut sub numele de curcumină, comparativ cu steroizii în managementul uveitei cronice anterioare, o boală oculară inflamatorie. ] Un studiu publicat în 2008 în Medicina Critical Care a constatat că curcumina a comparat favorabil cu medicamentul corticosteroid dexametazonă în modelul animal ca terapie alternativă pentru protecția leziunilor asociate transplantului pulmonar prin reducerea genelor inflamatorii. Cancer Letters a constatat că același medicament a fost de asemenea comparat favorabil cu dexametazona într-un model de leziune a ischemiei pulmonare-repurfuzare [iv] [pentru cercetări suplimentare în domeniul curcuminei și inflamației

Antidepresiv. Prozac / fluoxetină și imipramină (antidepresive): Un studiu publicat în jurnalulActa Poloniae Pharmaceutica din 2011 a constatat că curcumina a fost favorabila în comparație cu ambele medicamente pentru reducerea comportamentului depresiv la un model animal [v] [pentru studii suplimentare privind curcumina și depresia – 5 rezumate] Decât o înlocuire potențială a Prozac din cauza eficacității sale, turmericul nu provoacă „ideație suicidară sau alte tulburări psihotice”, ceea ce reprezintă un efect secundar documentat înspăimântător de a lua Prozac.

Aspirina (diluant sanguin): Un studiu in vitro și ex vivo din 1986, publicat în jurnalul Arzneimittelforschung, a constatat că curcumina are efecte modulare antiplachetare și prostacyclină în comparație cu aspirina, indicând faptul că poate avea valoare la pacienții predispuși la tromboză vasculară și care necesită tratament anti-artrită .

Medicamente antiinflamatorii: Un studiu publicat în revista Oncogene din 2004 a constatat că curcumina (precum și resveratrolul) au fost alternative eficiente la medicamentele pe baza de aspirină, ibuprofen, sulindac, fenilbutazonă, naproxen, indometacin, diclofenac, dexametazonă, celecoxib și tamoxifen în exercitarea Activitate anti-inflamatorie și anti-proliferativă împotriva celulelor tumorale

Oxaliplatina (medicament pentru chimioterapie): Un studiu publicat în Jurnalul Internațional al Cancerului din 2007 a constatat că curcumina se compară favorabil cu oxaliplatina ca agent antiproliferativ în liniile celulare colorectale.

Metformina (medicament pentru diabet zaharat): Un studiu publicat în revista Biochemitry și Biophysical Research Community a explorat cum curcumina poate fi utilă în tratarea diabetului zaharat, constatând că activează AMPK (care mărește absorbția de glucoză) și suprimă exprimarea genelor gluconeogene (care suprimă producția de glucoză

Ficatul) în celulele hepatomului. Interesant, au descoperit că curcumina este de 500 ori până la 100.000 de ori (în forma cunoscută sub denumirea de tetrahidrocurcuminoide (THC)) mai puternică decât metforminul în activarea AMPK și a acetil-CoA carboxilazei țintă în aval.