Sanatos Online

Uita de senzatia de foame cu Dieta Zone !

Dieta Zone este des intanlita în cărţile biochimistului american Barry Sears care ne asigură că vom ajunge să ne simţim mai uşoare, mai fresh, mai pline de energie dacă o adoptăm!

Dieta Zone este numită şi dieta vedetelor. Cu ajutorul ei poţi slăbi 20-25 de kilograme în numai două luni. Iată un program nutriţional care te va ajuta să scazi cu succes în greutate.

Dieta Zone funcţionează pe baza teoriei că nivelul insulinei din sânge păstrează greutatea la un nivel ridicat. Ca atare, dacă vei reuşi să ţii nivelul insulinei în „zona” corectă, vei pierde rapid în greutate, arzând grăsimile mai eficient.

La fiecare masă, vei respecta o regulă simplă atunci când alegi alimentele și le așezi în farfurie. Împarte vizual farfuria în 3 părți. În una dintre ele pune proteine slabe în grăsimi, ca puiul, curcanul, peștele, ouă, brânză de vaci, iaurt degresat. Celelalte două părți vor fi umplute cu legume sau fructe, crude, fierte, gătite la abur sau la cuptor. La final adaugă 2 lingurițe de grăsimi sănătoase: ulei de măsline, avocado, migdale.

De exemplu, poți combina o treime de farfurie cu piept de curcan la cuptor cu 2 treimi de farfurie cu salată verde, roșii și ciuperci, iar la final să adaugi puțin ulei de măsline peste salată.

Sau poți combina o treime de farfurie cu brânză de vaci, cu 2 treimi de farfurie cu o salată din 3-4 fructe și la final să adaugi câteva migdale.

Avantajele Dietei Zone

Prin această dietă se obţine o scădere ponderală de 0.5- 1 kg pe săptămână

Sunt permise gustările, ceea ce previne apariţia senzaţiei de foame

Poate scădea nivelul de colesterol

Dieta Zone presupune consumul unor clase de alimente cu un continut scazut de carbohidrati, dar nu proteinele predomina. Acest lucru ne permite sa ne luam energia mai mult din consumul de carbohidrati decat din cel de proteine si grasimi. Nu uita insa de controlul atent al caloriilor: o masa nu trebuie sa depaseasca 500 de calorii, iar o gustare sa nu contina mai mult de 100 de calorii.